Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Грандиозен успех за варненското плуване и Василики Кадоглу
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Vasiliki Kadoglu 25km

Василики ще представя Варна и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес

Състезателката на варненския клуб “Астери” и ученичка на Спортно училище “Георги Бенковски” – Василики Кадоглу спечели 8-о място на Световна купа по плуване в една от най- тежките дисциплини в открити води – 25 км.

На провелия се на 25 август Fina Ultra Marathon Swim Series 2018 в Охрид Василики отбеляза най – силното си представяне за сезона, като записа 8-o място с време 5:38:44.21 в свирепата конкуренция на световни величия, като италианките Барбара Позбон и Алича Франко, унгарката Ана Олаз и аржентинките Изабел Сесилия Биаджиоли и многократната световна шампионка на Ултра маратоните – Пилар Гейжо.

Василики, която е само на 15 години, е единствената българска плувкиня успяла да изплува 25 км в открити води от 1972 година насам. Преди нея в женското плуване единствено варненката Златка Николова е плувала успешно тази дисциплина в периода 1968 – 1972 година.

При мъжете успешно преплува дистанцията от 25км и Арсений Бекетов, който също е състезател на клуб “Астери”. Той се класира на 16-о място.

Василики ще представя Варна и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

World Cup 25km

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *