Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Три министерски оставки заради катастрофата край Своге
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

катастрога Своге

Министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки, след като премиерът Бойко Борисов им ги поиска заради трагичния инцидент край Своге, в който загинаха 17 души. Те още в неделя са заявили своята готовност за това.

“Към никого няма да има нито закрила, нито пощада. Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии, където всеки се подписва и си носи своята отговорност, и всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност. Както винаги, никога, никого не сме пожалили. Дотам, докъдето е вината, дотам ще се носи отговорността”, коментира премиерът в сряда.

Новината за исканата оставка на министъра на вътрешните работи Валентин Радев дойде непосредствено преди началото на редовния му брифинг с журналисти.

Минути, след като новината беше разпространена неофициално, вътрешният министър Валентин Радев, придружен от един от съветниците си напусна сградата на вътрешното министерство, в посока МС. В отговор на въпрос на “Хоризонт” дали ще потвърди за исканата оставка вътрешният министър само уточни, че повече информация по тази тема ще има по-късно през деня. Заради исканите министерски оставки днес не се състоя и редовният месечен брифинг на министъра, на който трябваше да бъде дадена повече информация именно за отговорността на институциите около катастрофата в Своге, както и повече информация за пътния инцидент с бащата на президента Румен Радев в Харманли. За пръв път оставката на вътрешния министър Валентин Радев беше поискана през месец юни след инцидента със застреляния избягал затворник Владимир Пелов в Ботевград. Тогава обаче беше уволнено ръководството на Областната дирекция на полицията в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *