Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ветко Арабаджиев бил агент на ДС с псевдоним Стефан
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741e211e617a52a5cd3b880f77434c45389
Мултимилионерът сътрудничил на комунистическите тайни служби

В края на 2013 година Комисията по досиетата на крадитните длъжници разсекретява агентите, кредитни милионери на банка „Хеброс”-Пловдив. Точно там попада името на Вълчо Кузмов Арабаджиев като агент „Стефан” към ОУ на МВР-Пловдив, отдел Държавна сигурност. Фирмата, в която той е бил съдружник – „Шугар енд Молалес“ ООД е един от големите длъжници на фалиралата банка.

След 1989 година хотелиерът се прекръства от Вълчо на Ветко.

Вчера стана ясно, че Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обявени за общодържавно издирване. Изготвена е и европейска заповед за арест. Действа се и за издирване от Интерпол.

При акцията на прокуратурата в петък в хотелите на Ветко Арабаджиев “Маринела” в София и “Марица” в Пловдив са открити и иззети над 10 млн. лв. „Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки”, разказа зам.-главният прокурор Иван Гешев и допълни, че такова нещо не бил виждал в кариерата си. “Доколкото ми е известно и не се е случвало в новата история на България”, каза още той. Наложило се дори спешно съдействие от БНБ през нощта за осигуряване на броячни машини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *