Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Електронните учебници ще са допълнение, а не алтернатива на книжните
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Лаптоп

Обществото често критикува учебниците и учебните помагала, но малко хора са наясно какъв труд и компетентности са нужни за написването им, каза в интервю за БТА Йонко Йончев, изпълнителен директор на едно от големите български издателства.

По думите му проблем за нашата страна са и кратките срокове, определени за създаването на такъв тип литература. Освен това учителите също са притиснати от времето, за да изберат с кои учебници ще работят през годината. В резултат те не винаги избират най-доброто, а посягат към по-познатите издателства и автори.

Йончев не отрича, че между издателствата съществуват нелоялни конкурентни практики, за да бъдат привлечени преподавателите. Неговата позиция е, че е добре, че на пазара има твърде богат набор от учебници и помагала, тъй като това предоставя възможности за избор и ограничава точно нелоялната конкуренция.

Мнението на експерта е, че навлизащите сега електронни учебници няма да изместят книжните, а ще ги допълват и двата типа издания дълго време ще вървят паралелно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *