• Варна
  10°
  ясно небе
  Влажност: 45%
  Изчерпан ли е моделът “ол инклузив” у нас?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Хотели, курорти, плаж

  Системата “ол инклузив” е удачна и изгодна за туриста, защото плаща една сума и остава с впечатлението, че може да консумира повече, отколкото е платил

  Моделът “ол инклузив” не е изчерпан за българския туризъм и продължава да привлича туристи. Той все още носи добри приходи на хотелиерите. Това обявиха специалисти и представители на бизнеса, след като по-рано стана ясно, че Турция обмисля да категоризира “ол инклузив” услугите, които предлага на гостите си, предаде БНТ.

  „Системата “ол инклузив” е удачна и изгодна за туриста, защото плаща една сума и остава с впечатлението, че може да консумира повече, отколкото е платил. Удачна е за хотелиерите, защото те също получават за туриста една сума, съответно се опитват да минимизират разходите и да си увеличат печалбата.

  Изгодна е и за туроператорите, защото като търсена формула успяват да си пълнят самолетите и хотелите, с които са сключили договори. Единствено не е изгодна за дребните търговци, които предлагат допълнителни услуги и стоки в курортите. Системата “ол инклузив” винаги може да се подобри”, смята проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара.

  В доста хотели у нас качеството на “ол инклузив” услугата не е на желаното ниво, смятат хора от бранша.

  „Смятам, че е редно в отделните категории хотели и места за настаняване, храната, която се предлага под формата на “ол инклузив”, да отговаря на качеството, което се предлага като настаняване”, е мнението на Николина Ангелкова, министър на туризма.

  Това несъответствие води до най-много оплаквания сред туристите, коментира министър Ангелкова. По думите ѝ темата ще бъде дискутирана и вероятно ще доведе до промени в нормативната уредба. Оказва се, че моделът “ол инклузив “се харесва на туристите.

  Хотелиери са мнение, че ако “олинклузив”-ът отпадне напълно в България, ще трябва да се наемат по-подготвени кадри.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *