Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Жан-Клюд Юнкер: Смяната на времето ще бъде премахната
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

Всяка държава-членка ще реши сама кое часово време да приеме – зимното или лятното

Смяната на времето ще бъде премахната, а всяка държава-членка ще реши сама кое часово време да приеме – зимното или лятното. Това заяви в речта си пред евродепутатите председателят на ЕК Жан -Клод Юнкер.

Той бе категоричен, че в бъдеще стрелките на часовниците няма да се сменят два пъти в годината. В речта си за състоянието на ЕС Юнкер засегна също проблемните теми за младежката безработица, която все още остава висока, за климатичните предизвикателства, тревожната тенденция на замърсяване на океаните с пластмаса, терористичните заплахи, миграцията.

Юнкер анонсира създаването на нов съюз между Европейския съюз и Африка за инвестиции и разкриване на нови работни места.

Европейската интеграция на Западните Балкани, Брекзит и предстоящите през май следващата година избори за Европейски парламент също бяха сред акцентите в речта на председателя на Еврокомисията.

Четвъртата реч на Юнкер пред евродепутатите за състоянието на Съюза през 2018 г. се излъчва пряко в представителството на ЕК в София. След нея предстои дискусия с участието на ръководителя на представителството на ЕК у нас Огнян Златев и министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *