Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Александър Манолев се отказа от номинацията си за транспортен министър
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

B8241453-0B4B-4332-ACBA-FC19575DD56A

Причината за това е координираната атака, която се провежда срещу мен от една определена група, каза самият той

Предложеният за министър на транспорта Александър Манолев е поискал премиерът Бойко Борисов да оттегли номинацията му за поста. Това каза самият Манолев, който сега заема поста заместник-министър на икономиката.

“Причината за това е координираната атака, която се провежда срещу мен от една определена група. От момента, в който номинацията ми бе обявена, със скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в Министерството на транспорта. Ясно ми е, че по този начин бивам атакуван не само аз като кандидатура, но и целият кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината. Напротив, има доказателства точно в обратната посока, но те не са от интерес явно”, каза Манолев, цитиран от Дарик.

Той призна, че си задава много въпроси, но по думите му най-важният за него бил: “Защо точно сега някой реши да съшива подобни твърдения, при условие че аз съм заемал ръководни позиции и преди като зам.-министър на туризма, като председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, като зам.-министър на икономиката”, каза Манолев. Според него “някой се притеснява от реформите, от политиката”, която той би провеждал в транспортното министерство.

“Аз съм прагматичен човек, не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим, а още по-малко ГЕРБ и премиера”, допълни Манолев, като посочи, че днес е имал “много открит, мъжки разговор с премиера и с вицепремиера Валери Симеонов”.

“Манолев каза, че му предстои да се срещне с адвокати, за да обсъди своите контрадействия, за да може да защити името си. Манолев сам зададе въпроса дали ще остане зам.-министър на икономиката и даде отговор: Аз самият за себе си не искам да вземам решение под емоция, а в крайна сметка това е решение на премиера, така че оттук нататък наистина предстои да си отговоря на някои въпроси, на които нямам отговор, след което ще обявя всичко и пред вас”.

По-рано днес точката от дневния ред на парламента за персонални промени в правителството бе отложена. Очакваше се депутатите да освободят подалите оставка министри на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие Николай Нанков и на транспорта Ивайло Московски и за техните места да изберат предложените от премиера трима кандидати – съответно Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев. Това обаче не се случи, тъй като се оказа, че президентът не е подписал указ за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Вчера правителството предложи на президента да подпише указ за освобождаването на Маринов от поста. От прессекретариата на държавния глава обясниха, че това ще се случи, след като президентът се върне от латвийската столица Рига. Радев е в Латвия за среща с държавните глави от кръга “Арайолуш”. Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че решението за промените в състава на правителството не може да се разделя, тъй като документът е за смяна на трима министри. По-рано Караянчева допусна, че решението за трите смени в кабинета ще бъде гласувано в сряда или четвъртък следващата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *