Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
По-големи наказания за неправоспособни шофьори искат във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Коли, кола

Колегите на Мартин Чикалов настояват за тежка присъда за шофьора

Точно след десет дни Варненската опера трябва да открие новия сезон с мюзикъла „Зоро”. Спектакълът бе с участието на загиналия в катастрофата балетист Мартин Чикалов. Той беше блъснат с колелото си от 25-годишен водач без книжка и с множество нарушения.

Колегите му настояват за тежка присъда за шофьора, причинил фаталния инцидент, и за законови промени.

С бурни аплодисменти снощи стотици казаха “сбогом” на загиналия балетен артист.

Приятелката на Мартин е изненадана от солидарността. „ Много се радвам, че всичко това не беше премълчано и че имаше реакция”, споделя тя.

Повдигнатото обвинение на шофьора Петър Здравков е възможно най-тежкото – причиняване на смърт по непредпазливост, бягство от местопроизшествието и неоказване на първа помощ.

Приятел на загиналия балетист във Варна: Да караш без книжка е предумишлено убийство
„Става дума за предумишлено убийство, при положение, че 8 години младежът кара без книжка, никога не е имал книжка. Всеки път сядайки зад волана, той е сядал с ясното съзнание, че няма право да е там”, смята приятел на Мартин.

Шофирането без книжка е административно нарушение и се наказва само с акт, освен ако провинението не се повтори в рамките на една година.

„По- скоро е необходимо засилване на действията на контролните органи, на КАТ с по-чести и стриктни проверки на водачите”, заявиха от Окръжната прокуратура във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *