Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
35 хиляди ученици прекрачват училищния праг във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

15 септември 2016 в Руското училище

В пет училища все още се извършват ремонти

Учениците във Варна през новата учебна година ще бъдат 35 000, а децата в градините – 11 000, пише Дарик. Заради ремонтите на множество улици и булеварди във Варна директорите на училища са взели решение закъснения в първите часове да не се отчитат, ако е в допустимите граници.

От общинската образователна дирекция призоват в първия учебен ден родителите да не паркират колите си в близост до училища, за да не се стига до задръствания и евентуални инциденти.

В 5 училища все още се извършват ремонти, които няма да приключат до 17 септември. Учениците от „Димчо Дебелянов”, „Найден Геров”, Първо основно училище, професионалните гимназии по икономика „Иван Богоров” и по дървообработване „Николай Хайтов” ще започнат учебната година в други сгради.

Същото се отнася и за възпитаниците на началното училище „Васил Левски в квартал „Аспарухово”. В края на миналата година учениците бяха евакуирани заради опасната сграда. В момента тече процедурата по избор на изпълнител и след приключването й ще започне незабавна реконструкция.

Амбицията на общинската администрация е до 5 години всички ученици до 4, клас във Варна да преминат на едносменен режим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *