• Varna
  14°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Вятър: 3m/s E
  Наградиха ученика от Варна, спечелил златен медал от Международната олимпиада по информатика
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  8F4FDAE3-8305-4424-B1CC-339DAD7FF375

  Единадесетокласникът от МГ „Д-р Петър Берон“ спечели отличието в едно от най-престижните състезание по информатика в света, което се проведе в Япония, с участие на представители от над 80 държави

  Александър Кръстев – златен медалист от 30-ата Международна олимпиада по информатика, получи днес почетен плакет на Община Варна. Единадесетокласникът от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ спечели отличието в едно от най-престижните състезание по информатика в света, което се проведе в Япония, с участие на представители от над 80 държави.

  България бе представена от отбор с четирима ученици, като златния медал спечели представителят на Варна – Александър Кръстев. Другите три момчета се отличиха с бронзови отличия -Виктор Терзиев от Софийската Математическа гимназия, 12 клас, Мартин Копчев – Природоматематическа гимназия -Габрово, 8 клас, и Радослав Димитров -Математическа гимназия -Пловдив, 11 клас. Това лято Александър Кръстев спечели и златен медал от Балканската олимпиада по информатика, провела се в град Тимишоара, Румъния.

  5AC07622-4F1B-43FD-8375-3AE7E4A4859DНа днешното тържество, което се проведе в Община Варна, ученикът получи плакет от директора на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, в присъствието на Елена Димитрова, преподавател на Александър, и на директора на Математическата гимназия Павлин Петков. „За мен е голяма радост, че получих това отличие от Община Варна. Благодаря на всички, които са ми помогнали да спечеля тази награда – на училището, на моята учителка и на ръководителите на националните отбори“, заяви медалистът. „Това е напълно заслужена награда за труда и усилията, които е положил Александър. Ще се радваме на по-нататъшните му успехи“, каза и Елена Димитрова. Поздравления бяха отправени и от директора Павлин Петков.

  3520890C-578E-485C-9C13-9DFAA34526F4

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *