Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Кръстовището на смъртта край Варна ще става кръгово
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

D3080689-5067-4FF8-BDD0-07CDC9A23394

Тежките инциденти там станаха причина и за протести

Предприети са действия от страна на Областно пътно управление във Варна за изграждане на кръгово кръстовище на пътя между Аксаково и варненското село Кичево, край село Долище. Това разкри началникът на варненската Пътна полиция Петко Камбуров, съобщава Дарик.

Уверенията са били дадени на среща в Областно пътно управление тази сутрин. Самата среща е била във връзка с проверка на участъците с концентрация на пътни инциденти във Варненско.

Участъкът от пътя край Долище беше наречен „кръстовището на смъртта” заради множеството катастрофи с десетки загинали и ранени. При един от последните тежки инциденти преди няколко месеца бяха ранени трима души.

Най-зловещият сблъсък пък стана през пролетта на 2015 г., когато момче и две момичета намериха смъртта си, а други шестима души бяха ранени. Тежките инциденти там станаха причина и за протести.

Ще бъде сформирана комисия за обследване на рисковите участъци по пътищата във Варненско и предприемане на необходимите мерки за обезопасяването им, разкри още началникът на Пътна полиция.

Сред местата с концентрация на пътни инциденти са и пътят Варна – Златни пясъци – в района на Долна Трака и Евксиноград, както и участък от пътя Варна-Добрич, между Аксаково и Аксаковска панорама (Баирбаши).

1 коментар

  1. опетков

    Катастрофите стават, защото не се спазва знака “Стоп” и няма никакво основание за кръгово кръстовище. Просто е достатъчно да се сложи една тръба на 10 см над шосето, напреко на движението, както при арабите. Видя се, че по интелект и дисциплина сме на тяхното ниво. Но явно има пари за трошене, а и наближават избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *