Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Безплатни обучения за различни програмни езици организират във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

105DB748-68C0-4F27-8DB4-C4C0DA4A0108

Поводът е Eвропейската седмица на програминето

По случай Европейска седмица на програмирането, Beehive кани всички ентуасти на безплатни обучения за различни програмни езици.

Eвропейска седмица на програминето се реализира в множество страни в Европа, чрез организиране на срещи с учебна цел. Фокусът е насочен към привличането на деца, родители, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране. Beehive организира шестото поред издание на Европейската седмица на програмирането, като цели да даде повече възможности на младежите за реализация и знания. Да свърже хората с интерес
към програмирането и най-вече да повиши интереса към технологиите, инженерните науки и математиката.

Технологията оформя живота ни, но позволяваме на едно малцинство да решава какво и как го използваме. Можем да направим нещо по-добро и по-голямо, отколкото да споделяме и харесваме неща. Можем да помогнем на младите таланти с интерси в сфера да развият своите идеи, да изградят нови технологии, които ще донесат радост и облаги на обществото. Точно затова главната цел на Europe Code Week Varna e стимулиране на цифровите умения, които ще спомогнат за бързото развитие на младото поколение във Варна. Точно за това сред лекторите ще бъдат както експерти, така и млади таланти и студенти, които са се усъвършенствали в определен програмен език и желаят да споделят знанията.

Europe Code Week Varna ще се проведе на 6 и 7 октомври. Събитието е безплатно след регистрация, благодарение на финансовата подкрепа на Община Варна – програма “Младежки проекти 2018”.

1 коментар

  1. ju

    трябва да вкарат това обучение в начално училищте – след четвърти клас задължително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *