Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Демонстрации, игри и ателиета ще има в Европейската нощ на учените във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

5DAFE767-F312-4A3D-94A6-8D138734AFA3

Днес от 17:30 ч. в двора на МУ-Варна ще започне Европейската нощ на учените. Дискусионниклубове, демонстрации, игри с публиката, научно кино, фотоизложби и конкурси са част от програмата насъбитието. На 28 септември София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас и Созопол, заедно с европейските градове, участващи в проекта, ще представят на публиката своята програма.

Във Варна събитията за Нощта на учените ще бъдат и в Музея по история на медицината, Юнашки салон и Военноморския музей. За първи път тази година в инициативата ще участват и филиалите на МУ-Варна в Шумен и Велико Търново.

Тазгодишното издание на Европейската нощ на учените, имащо за цел да популяризира дейността на учените и ролята на науката за обществото, е посветено наприноса от научните изследвания и иновациите зазапазване на културното наследство. Във фокуса насъбитията ще бъде и темата за насърчаване накултурните и творческите индустрии и ключовата роляна изследователите в тези процеси.

Европейска нощ на учените 2018 се осъществява в рамките на проект K-TRIO 3 („Researchers in knowledge triangle”), финансиран от Европейския съюз попрограмата за научни изследвания и иновации„Хоризонт 2020″, „Дейности Мария Склодовска-Кюри”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *