Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
43 училища участват в Общински ученически игри 2018/2019
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

111x111 (1)

43 училища от Варна са подали заявка за участие в Общински ученически игри. Всяка година в състезанията за ученици участие вземат много деца в различните прояви организирани от Община Варна и партньорски организации.

Планираните състезания в ученическите игри са част от изпълнение на ученическия спортен календар на МОН, ММС и Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.

Днес /4 октомври/ в залата на Юнашки салон ще бъде изтеглен жребия за спортовете волейбол, баскетбол и футбол, а началото на игрите се предвижда за 15 октомври с най-масовия спорт футбол. На 20 октомври ще започнат спортовете волейбол и баскетбол.

Спортовете заложени в програмата са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, баминтон и тенис на маса. Децата са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета.

Домакини на проявата ще са залите и салоните на училищата, както и общинската спортна база стопанисвана от ОП „Спорт-Варна“.

Пълните програми за срещите може да намерите на www.sportvarna.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *