Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Шефът на Интерпол изчезна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

interpol, Интерпол

Семейството на Мън Хунвей не знае какво се случва с него от 29 септември, когато е отпътувал за Китай

Ръководителят на Международната организация на криминалната полиция Интерпол Мън Хунвей е в неизвестност, предадоха световните агенции. Семейството му няма никаква вест от него.

64-годишният Мън Хунвей, който преди години е работил на висока позиция в китайското правителство, през миналата седмица е отпътувал за родината си Китай. Оттогава обаче неговите близки нямат никаква информация за него.

Френската полиция е започнала разследване по сигнала за изчезването му, предаде „Индипендънт“. 64-годишният началник на Интерпол живее в град Лион със своята съпруга и деца. Те не знаят какво се случва с него от 29 септември, когато е отпътувал за Китай.

Мън Хунвей беше избран за ръководител на Интерпол през месец ноември 2016 година. Преди това е служил като зам.-министър в китайското ведомство за обществена сигурност. Работил е и като началник на Бреговата охрана. Мандатът му в Интерпол е до 2020 година. Активисти за човешките права са изразявали недоволството си от близките му връзки с китайските власти, които използват репресивни мерки срещу своите противници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *