Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Осиновиха боядисаното в червено куче
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

43498464_2318553978431177_8469012313221890048_n

Кадри на животното обиколиха социалните мрежи

Придобилото известност бездомно куче Реди вече има осиновител, предаде Bulgaria ON AIR. Преди седмица кадри на животното обиколиха социалните мрежи, след като беше боядисано с червена боя за коса.

Въпреки, че Реди упорито отказва да напусне клиниката, в която се намира, осиновителката му Илона е убедена, че само за дни ще успее да му върне увереността и доверието в хората.

Под боядисана в ярко червено боя прозира снежнобялата козина, която покрива цялото тяло на 4-месечното кученце. Експериментът с боята обаче е можел да бъде пагубен за него, коментират ветеринарите, които продължават с опитите да премахнат останалите червени петна.

Спасителите му пък обясняват, че избрали именно Илона за негова стопанка, сред 147 желаещи да го осиновят, тъй като разбрали, че не неговата известност, а любовта към животните е това, което я е довело в клиниката.

Въпреки, че Реди вече си има дом, от клиниката призовават всички желаещи да не подминават и другите спасени четириноги. Последният изоставен домашен любимец е захвърлената на улицата питбулка Тара.

След като са я обезпаразитили и ваксинирали, ветеринарите обясняват, че въпреки мнението за породата ѝ, тя не проявява никаква агресия – нито към хора, нито към други животни.

Тара се е превърнала в любимец на медиците. Имала и кандидат-осиновител. Той обаче, не се явил да си я вземе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *