• Varna
  1°
  ясно небе
  Влажност: 92%
  Вятър: 2m/s NW
  Събитие фантом в социалните мрежи подлъгва стотици варненци
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  B4B366BD-21B0-4E85-B1AA-A8ED45ECB49F

  „Безплатно излъчване на „Звук и светлина“ върху Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ във Варна.“ Това събитие, оповестено в социалните мрежи, набира лавинообразна популярност. Според публикуваната информация шоуто ще се състои на 28 октомври, неделя, между 21 и 21,33 часа. Към момента повече от 330 души са потвърдили, че ще присъстват, а други 2400 проявяват интерес.

  Проверка обаче показа, че такова светлинно шоу не съществува и няма да се проведе, съобщава ИА „Черно море”. Като организатор е посочена страница в социалните мрежи, която очевидно е създадена с цел да заблуждава хората. Същата страница, използваща архивни снимки на Катедралния храм, както и фотоси на Царевец във Велико Търново, където наистина се прави подобно светлинно шоу, вече неведнъж е оповестявала за провеждането на „Звук и светлина“ във Варна. Например на 14 февруари, както и на националния празник на България. Никога обаче това не е било факт.

  „Никой не ни е информирал за провеждането на такова събитие, нито пък е искал съгласието ни. Ако имаше подобно нещо, поне трябваше да знаем. Нямам представа кой го организира“, заяви отец Димитър, председател на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. Проверихме и в община Варна, откъде също ни казаха, че към момента никой не е пускал искане за провеждане на подобно светлинно шоу. „До 28 октомври има време и не е невъзможно някой да се свърже с нас, но към момента не го е направил“, казаха от общината.

  По всяка вероятност се касае за измама от недобросъвестни хора, която има за цел да подлъже варненци. Подобно нещо вече се случи веднъж преди година. Тогава същото събитие отново беше разпространено чрез социалните мрежи, а в упоменатия ден десетки граждани очакваха напразно под дъжда нещо да се случи. Този път обаче информацията е достигнала до много повече хора и не е изключено подлъганите да бъдат стотици. Навярно именно това целят създателите на фалшивото събитие.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *