Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Майките от инициативата “Системата ни убива” излизат на пореден протест
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

 

640_193664

Майките от инициативата “Системата ни убива” излизат на пореден протест за защита на исканата от тях реформа. Този път протестиращите майки ще се съберат пред сградата на Министерския съвет, за да заявят, че не желаят раздаване на пари „на калпак”. Протестът ще се проведе ден след подписването на споразумение между майките, правителството и националните организации на хората с увреждания с конкретните мерки и срокове за изпълнение на реформата.

В навечерието на обявения за днес протест министрите на финансите и на социалната политика се договориха с протестиращите майки и разписаха в споразумение, че законите за личната помощ и за хората с увреждания ще влязат за разглеждане от парламента заедно, на 19 октомври.

При подписването стана ясно, че исканата от майките индивидуална оценка на потребностите на всеки човек ще бъде заложена в закона за хората с увреждания и ще започне да се прави от април догодина.

Колкото до личната помощ, регламентирана в другия закон, тя ще бъде достъпна само за лица с 90 и повече процента намалена работоспособност и право на чужда помощ, а за децата ще се допуска 90 процента степен на увреждане без право на чужда помощ и 50 процента степен на увреждане, но ако имат право на чужда помощ. Ще има и лимит на часовете – до 8 часа на ден.

Още вчера майките потвърдиха, че остават навън, докато реформата не бъде завършена. Весела Одаджиева от палатковия лагер при парламента: “Няма да се приберем. Продължаваме да следим дали ще бъдат спазени тези обещания, докато не видим реални резултати”.

4 коментара

 1. ник

  Тези псевдо майки първо да направят по едно нормално дете след това да вдигат панаирите ,сякаш парите ше оправят децата им -алчност и простотия.

  • Майка

   Когато съдбата реши да те дари с такова дете, тогава ще те попитаме ти псевдо баща ли си! Никой не е застрахован от това! Още по-малко ти! Преди да се изказваш неподготвен, обуй техните обувки, извърви техния път и тогава давай съвет и мнения! До тогава, просто замълчи!

   • ник

    Ако съдбата ме дарис такова дете няма да го разкарвам по улиците като маймуна и да прося пари.

 2. тони

  Тези нахалници отново ще си разкарват скелетите по улиците -наглеци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *