Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Правителството обсъжда промени в няколко данъчни закона
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

0F9FD4C6-39D4-48A0-8687-3E35DB809499

Сред промените е новата формула за изчисляване на данъка за автомобилите, която ще бъде еднаква за леките и товарните коли до 3.5 тона

Правителството ще обсъди пакета от промени в няколко данъчни закона, предложени от Министерството на финансите.

Сред промените е новата формула за изчисляване на данъка за автомобилите, която ще бъде еднаква за леките и товарните коли до 3.5 тона. Тя ще отчита и екологичния стандарт на колата, а не само мощността и възрастта й. В замяна на това ще отпадне данъчното облекчение за наличие на катализатор, на което имат право собствениците на автомобили до 99 конски сили.
В пакета от промени е заложено и отпадане на данъчното облекчение за основно жилище и заплащането на пълен данък върху имотите, когато повече от 1 жилище е декларирано като основно.

С друга поправка се предвижда от 2020 година да отпадне подаването на служебна бележка за доходите на хартиен носител, като информацията за доходите ще се изпраща от работодателя към НАП по електронен път.
На днешното заседание ще бъдат гласувани и средства за изграждане и поддръжка на безжичен интернет в държавните и общински училища у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *