Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненски ученик е най-добрият млад готвач
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Красимир Баналиев

Ученикът от 12 клас на Професионалната гимназия по туризъм във Варна Красимир Баналиев, спечели приза „Най-добър млад готвач“ в конкурса на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, съобщава Радио Варна.

22-членно жури от известни шеф-готвачи от цялата страна оцениха авторското меню на Красимир, който обра овациите на тема “Иновативна балканска кухня”.

Младият готвач сготви тристепенно меню, включващо пушена скумрия с с трици от череши, турниран глазиран морков и гел от бакла, агнешки франчрак /котлети, които не са нарязани/, сотиран и намазан с дижонска горчица в коричка от селски хляб с български зелени билки и пюре от морков, към основното поднесе мелиндзано /патладжан, селъри, лук и пипер с перли от домат/. Изборът му за десерт бе глазирана и фламбирана праскова с костилка от черен шоколад и завършек от малко златен прах.

След 10-годишно прекъсване Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация конкурса „Най-добър готвач на годината на БХРА“. Той се проведе в курорта „Св.Св. Константин и Елена“ в рамките на форум „Туризъм и кулинария”.

овече за конкурса и намеренията на младия готвач за бъдещето, чуйте ТУК»

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *