Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Поставят система за видеонаблюдение от Севастопол до входа на Морската градина във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

вход Морска градина

За поставянето на камерите са планирани почти 60 хил. лева

Експертният съвет по устройство на територията е приел представения от Община Варна проект за поставяне на система за видеонаблюдение от Севастопол до входа на Морската градина. На заседание в началото на октомври специалистите са предложили да бъде издадено и нужното разрешение за строеж.

Камерите ще бъдат разположени от кръстовището на бул. „Сливница“ с бул. „Княз Борис I“ до площад „Антон Новак“ и зад колонадата. Видеосигналът ще бъде изведен в командния център на Община Варна.

Още в началото на 2018-та стана ясно, че през годината се планира осигуряване на видеонаблюдение на няколко ключови места в града като за целта са предвидени около 400 хил. лева. За поставянето на камерите в конкретната отсечка между Севастопол до Морската градина са планирани почти 60 хил. лева.

1 коментар

  1. опетков

    Това едва ли е най-тъпото решение на общината, но може и да се бори за първото място. Точно там видеонаблюдението е безсмислено. Винаги има хора и едва ли някой би извършил престъпление и каквото и да е точно там. Направете видео в самата Морска градина, където вандалите вилнеят на всяка крачка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *