Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Девня в готовност за зимния сезон
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

DSC_0001 (1)

Община Девня е готова да посрещне предизвикателствата на зимния сезон. Това съобщи кметът Свилен Шитов след провелото се заседание на щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия и аварии, чийто председател е градоуправникът.

“Нашата община има сравнително малко критични точки при зимни условия, като една от тях е участъкът от жп прелеза до входа на село Кипра. Тази година ще монтираме специална мрежа край пътя и по този начин се надяваме да ограничим навяванията, които достигат до над 2 метра височина”, заяви Свилен Шитов.

На заседанието бе засегнат и проблемът с честите токови удари в квартал “Река Девня”, където се намират общинската администрация, полицията, болницата и поликлиниката. Ръководителят на групите, които поддържат съоръженията за пренос на електроенергия, пое ангажимент този проблем да бъде решен в най-кратки срокове.

Директорите на детските градини и училища докладваха, че при тях всичко е наред, заредени са с гориво, котлите и системите за отопление са изправни и имат готовност да осигурят нормално протичане на учебния процес.

Представителите на индустриалните гиганти потвърдиха, че са готови да съдействат на местната власт с каквато техника е необходимо за справянето с по-тежки метеорологични условия. От районното управление на МВР в Девня също заявиха готовност за зимния период и информираха, че скоро очакват да им бъде доставен високопроходим специализиран автомобил, който би могъл да бъде от голяма полза при екстремни ситуации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *