Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
В Черно море Тича респектирани от Академик
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

big_011

Това е отбор, на който искаме да заприличаме

Изключително труден мач очаква старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов-Патрика срещу Академик (София) в събота от 18 ч. в зала “Христо Борисов”. През тази година “моряците” разчитат почти изцяло на млади баскетболисти, някои от които са на възраст между 16 и 18 години.

“Ще има доста емоция, много енергия. Ще има момент на пренавиване в младите, което е очаквано и простимо. Наясно сме с нашите качества, но настройката ни трябва да бъде само и единствено за победа. Това, което трябва да покажем от първата минута, е борбеност, желание, енергия. Ще търсим победата, но няма да бъде лесно, защото отборът на Академик измина миналата година пътя, по който ние сме поели. Допълниха отбора си с някои класни състезатели. Първите им 5-6 човека са на по 24 години, играли са няколко сезона, и то основна роля. Добавяме и един Чернокожев, който е МВП на Дивизия “Б”. Срещаме отбор, на който искаме да заприличаме. По-назад сме, но пък факторът домакинство при младите отбори е доста сериозен. Разчитаме публиката да има голям принос към нашата енергия и да заличим изоставането ни като опит и класа спрямо Академик. Излизаме за победа, на 100 процента ще я търсим от първата до последната минута на мача”, каза Патрика.

Той разкри, че контузията на Жилбер Баев е отшумяла, а Мартин Стефанов е започнал отново да тренира след почти месец лечение на контузия на коляното.

Галин Стоянов коментира и факта, че през тази година ще се разчита основно на играчи от школата. “Хвърляме младите рано в боя. Става всичко много бързо. Истината е, че по света точно по този начин стават нещата. Колкото и да искаме да се оправмадем, факт е – опитът идва с грешните решения, както и с шамарите, които изяждаш през годините.
При нивото в България има как да влизат младите. В един момент ги оправдаме с всичко, после ги обвиняваме във всичко. Така при тях става едно объркване. Човек не става професионалист с първия професионален договор, а с години трупа всичко, което му е необходимо когато дойде този миг. В други държави не ги делят на години, а на можещи и неможещи. Затова в Испания, например, някои дебютират и на 15 години. Поколенията на Пламен Алексиев, на Веселин Георгиев, и на по-малките на Любо Минчев, тренираха по 5-6 часа на ден. Това е много важно и вбъдеще винаги дава ефект”, каза наставникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *