Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
МОН с проверки за присъствие на деца във Варна и още 10 области
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

ученици, класна стая, училище

Всеки един възпитаник на дадено школо носи субсидия, която осигурява заплащането на персонала, материалната база и други разходи за учебния процес

В 37 училища от 11 области, сред които са София-град, София Област, Пловдив, Хасково, Враца, Велико Търново и Варна, са извършени проверки по присъствието на ученици в учебните часове за изминалата учебна 2017/2018 г., съобщиха от МОН.

Инспекциите установили разминаване в броя на присъстващите ученици и вписаните отсъствия в дневниците и са наложени наказания на пет директори на школата, обясниха от ведомството пред “Монитор”.

Заради ученици фантоми един от тях е уволнен дисциплинарно, на друг са прекратили срочен трудов договор на временно изпълняващ длъжността “директор”, трети е получил предупреждение за уволнение, а останалите двама са се разминали само със забележки.

Всеки един възпитаник на дадено училище носи субсидия, която осигурява заплащането на персонала, материалната база и други разходи за учебния процес.

През 2017 г. субсидията на неспециализираните училища варира между 1404 лв. и 1740 лв. в зависимост в коя от 7-те групи попада то.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *