• Varna
  18°
  ниска облачност
  Влажност: 72%
  Вятър: 4m/s WSW
  Американският колеж гостува на Варна с информационна среща за прием след 7 клас
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Отпускат четири пълни 5-годишни стипендии за догодина. Учениците извън столицата могат да се възползват от настаняване в общежитието към колежа

   Четири пълни 5-годишни стипендии, които покриват целия период на обучение, отпуска за следващата учебна година Американският колеж. Семействата на учениците, които не са от София, могат да кандидатстват за допълнително намаляване на учебната такса, което да отразява разходите им по настаняване в столицата.

  _MG_1773(1)

   

  Иновативното средно училище представя кампанията си по прием в Варна с информационна среща за условията на кандидатстване, която ще се проведе на 8 ноември от 18 часа в ОУ „Черноризец Храбър, ул. “Студентска” №1. По време на срещата родителите и учениците ще имат възможност да се запознаят с г-жа Мария Илиева – Директор „Планиране на събития“ и г-жа Румяна Иванова – Ръководител на Катедрата по английски език в осми клас. Те ще направят представяне на училището и условията за приемния изпит.

  All School_for_print

  DSC_5788

  През настоящата учебна година Американският колеж е отпуснал 1 296 158 лева на семействата на своите ученици по програмата за намаляване на учебната такса, за да даде възможност на всеки успешно класирал се кандидат да учи в колежа. Размерът на учебната такса за български ученици за 2018-2019 година е 6,350 евро. Таксата включва всички учебни и извънкласни дейности, както и учебните материали, помощта на академичните съветници при кандидатстване в чужбина и достъпа до всички спортни съоръжения и академични лаборатории на колежа. Намаляването варира от 10% до 90%.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Американският колеж в София е езикова гимназия с прием след 7. клас, акредитирана в България от Министерството на образованието и науката, а в САЩ – от американската асоциация на колежите и училищата от средните щати (MSA) и Международната бакалауреатска организация (IBO). Учебното заведение съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа. Като развива критическото мислене и интелектуалното любопитство през целия живот, колежът изгражда лидерски качества и умения за сътрудничество между способни ученици с различна социална, културна, икономическа и географска принадлежност. Завършилите колежа продължават образованието си в най-добрите университети в цял свят.

  DSC_1643

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *