Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Майка финтира Гранична полиция – съдят я
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Варненка успя да се качи със сина си на самолет за Истанбул без пълномощно от бащата

35-годишната Теодора, която преди 2 години преведе непълнолетното си дете през границата на страната без разрешението на органите на властта ще застане пред Варненския районен съд, стана ясно днес.

За случката на 5 септември 2016-а година на летище Варна тогава разказа шефът на регионална дирекция „Гранична полиция – Аерогари” Милен Тенев.

4-годишният син на Калоян Милев е напуснал страната с майка си, която с прост трик излъгала Гранична полиция.

Ден по-късно бащата обяви сина си за издирване, подозирайки, че е отвлечен от майката, въпреки нотариално заверената декларация, с която той изразява несъгласие детето му да напуска страната. Според него майката е с тежка форма на депресия.

phpxwy2ve

От обясненията на Гранична полиция става ясно, че майката е напуснала страната със сина си като на летище Варна представила на властите билет за полет до София. След като била пропусната, вместо към гейта за полета за София, тя се отправила към гейта с полет за Истанбул, за който също имала билети.

Крайната цел на пътуването бил  Хонконг. Три дни по-рано – на 2 септември, Теодора прави опит да напусне страната със сина си, но поради непредставен официален документ, с който бащата дава съгласие за извеждане на детето, тя не е допусната до полет. Затова на 5 септември тя е инсценира пътуване с вътрешен полет от София до Варна, като е имала закупен билет и в обратната посока.

„Попадайки в салона и изчаквайки своя полет, тя вместо да се отправи към изхода за полета за София се е отправила към този за Истанбул”, обясни още Тенев. По думите му жената е минала проверка с билета за София и така е избегнала граничния контрол.

Районната прокуратура във Варна е наложила забрана на подсъдимата да напуска страната. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

2 коментара

  1. nadia

    Ами никой не бяга от хубавото, само това ще ви кажа. Бащата може да е всякакъв, нали се сещате. Щом е вкарала толкова труд и толкова пари за да избяга от този човек, определено има причина за това.

    • Lizamah

      госпожо – стига с тези феминистки изказвания. Нито бащата познавате, нито майката, затова недейте да взимате страна. Кой крив, кой прав, мъже, жени – няма значение .Факта е ясен – неправомерно извеждане на дете от страната. Ако беше отведено от бащата – друга песен щяхте да пеете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *