Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Отмъщение: Побой и грабеж заради изоставяне на междуселски път
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
©Pixabay
©Pixabay

Двама мъже ще се изправят пред съда за грабеж на пари и вещи от свой познат. 22-годишният Атанас И. и съучастникът му – 25-годишният Радослав Ст. ще бъдат съдени за грабеж на пари и вещи на стойност 571 лева, извършен със сила и заплашване и с намерението да ги присвоят. Двамата подсъдими са заплашени от лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Подсъдимият Атанас и пострадалият свидетел Ц.И. се познавали от няколко години. 22-годишният Атанас обаче таял в себе си желание да си отмъсти на своя познат, който преди години го оставил да се прибере пеш от село Дъбравино до село Пчелник. Заради старата случка подсъдимият замислил отмъщение и предложил на други свои познати да го набият и да го сплашат.

На 1 септември 2016 г. Атанас заедно с подсъдимия Радослав нанесли побой на нарочения за жертва. После решили и да го ограбят. Взели със сила мобилния му телефон, претърсили дрехите му, заплашили да го заколят и след като претършували и автомобила му, намерили и взели 265 лева, две дебитни карти, личните му документи и други вещи. Стойността на ограбените вещи на пострадалия по съдебно-оценителната експертиза възлиза общо на 571 лева, съобщават от пресслужбата на варненската Апелативна прокуратура.

И двамата подсъдими са осъждани, като Радослав е действал в изпитателния срок на предходно осъждане. Районната прокуратура във Варна им е наложила забрана да напускат пределите на Република България. Част от щетите, нанесени на пострадалия, са възстановени.

Предстои делото срещу Атанас И. и Радослав Ст. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *