Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
12 коли в Цветния и “Левски” със стикери за преместване до 14 дни
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Ако не бъдат преместени, автомобилите се извозват на паркинг на островната зона, където могат да останат 3 месеца

12 излезли от употреба автомобила в района на Цветния квартал и кв. „Левски“ във Варна следва да бъдат преместени до 14 дни, считано от 20 ноември. На старите коли са залепени стикери за преместване и освобождаване на заетите от тях места. Става въпрос за превозни средства, паркирани на улиците „Люляк“, „Зюмбюл“, „Царевец“, „Ружа“, „Кестен“, „Тодор Димов“, „Евлоги Георгиев“, „Прилеп“, „Ген. Г. Попов“ и „Арх. П. Момилов“. Освен коли с марка „Форд“ и „Фолксваген“,  трябва да бъдат преместени и два мерцедеса, „БМВ“, „Рено“, „Опел“ и „Ровър“.

Собствениците им трябва да им намерят място в частни имоти. Ако не ги преместят или ги оставят на други общински или държавни терени, ще се пристъпи към принудителното им вдигане с техническо средство тип „паяк“.

Колите се извозват на паркинга за излезли от употреба превозни средства, намиращ се в островната част под Аспарухов мост, където могат да останат максимум три месеца, напомнят от общината. След този срок се предават за скрап. Разходите по преместване и пазене са за сметка на собствениците. Предписанията са публикувани и в страницата на общината, както и са поставени на табло за обявления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *