• Варна
  -1°
  ясно небе
  Влажност: 68%
  Вятър: 3m/s N
  Условна присъда за рускиня, забила юмрук на младеж
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg
  Снимка: © Varnautre.bg

  Общо наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието  изтърпяване се отлага с 3 години изпитателен срок – това определи Районният съд във Варна за 33-годишна руска гражданка, причинила по хулигански подбуди лека телесна повреда на публично място на младеж.

  Инцидентът възникнал на 1 юни 2015 г., пред щанд на пицария за поръчки на открито в централната част на Варна.  Подсъдимата, забелязала край една от масите пострадалия, когото познавала от преди няколко години, като без да е била предизвикана започнала да го обижда и внезапно го ударила с юмрук в лицето. Свидетели на физическата саморазправа станали управителят на заведението и бащата на  потърпевшия, които предотвратили опит за нанасяне на друг удар с бирена бутилка от страна на подсъдимата.

  Веднага след това бил подаден сигнал на телефон 112. Според назначената съдебно-медицинска експертиза, в резултат на нанесеното по хулигански подбуди нараняване,  пострадалият е получил травматичен оток в скулата.

  33-годишната жена е извършила деянието  умишлено, по време, когато спрямо нея е имало неприключено съдебно производство, също за причиняване на телесни повреди  по хулигански подбуди на други две лица. Определеното от Варненския районен съд с присъдата общо наказание подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *