Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
7 златни медала за Варна на Световния шампионат по математика
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Снимка: live.varna.bg

Снимка: live.varna.bg

Общо за България бяха извоювани 86 отличия

18 медала, от които 7 златни, спечелиха учениците от МГ “Д-р Петър Берон” във Варна по време на Световния математически отборен шампионат по математика, който се проведе в морската столица. По време на престижното състезание общо за България бяха извоювани 86 медала, от които 17 златни, 40 сребърни и 29 бронзови. Младите ни математици се отличиха сред над 400 състезатели от общо 17 държави от цял свят.

Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

 

Победителите бяха тържествено обявени в Двореца на културата и спорта. Организатор на събитието, което се провежда за първи път в Европа, са Община Варна, Съюзът на математиците в България и МГ „Д-р Петър Берон”. Потенциалът на Варна да се развива като град на знанието беше акцент в поздравителния адрес от кмета Иван Портних. Приветствия отправиха директорът на дирекция „Образование и младежки дейности” Лилия Христов, народният представител Таня Петрова.

Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

 

В математическия шампионат знания премериха 67 отбора от 3 възрастови групи. България беше представена от отборите на три училища – домакините от МГ „Д-р Петър Берон” – Варна, СМГ и 125 СУ в столицата.

Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *