Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
ТУ-Варна организира работилница-базар в помощ на дете с рядко заболяване
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

43636072_2181120622136814_7749310076564799488_n

Кампания за набиране на средства за лечението на детето на млад преподавател от Технически университет – Варна започва с благотворителна работилница-базар.

Рали е на 1 г. и 5 мес. и страда от много рядко и тежко генетично заболяване – синдром на Лий. Симптоми се проявяват шест месеца след нейното раждане. Надеждата на младите родители е в ново лечение със стволови клетки в чужбина, което е много скъпо и трябва да покрият финансово със собствени средства.

Първото събитие от поредица инициативи, които планират да организират ръководството и Студентският съвет на ТУ-Варна е предстоящата двудневна благотворителна работилница-базар под наслов “Подкрепа за Рали”, която ще се проведе на на 26 и 27 ноември 2018 г. В двата дни във фоайето на Електротехническия факултет от 10 до 15 часа могат да бъдат закупени от благотворителния щанд коледни картички и празнична украса, изработени от студенти, преподаватели, служители на университета и представители на фондация “Владиславово”.

Всеки, който желае, може и на място в двата дни да се включи в изработването на сувенирите в работилничката “Подкрепа на Рали”. Всички събрани средства от разпродажбата и даренията от специално подготвените кутии ще бъдат дарени за лечението на детето.

Можете да помогнете и повече хора да научат за рядкото заболяване и за трудностите на семействата, в които има дете с това страдание като посетите страничката Приятелите на Рали във фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *