Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Рецидивист влиза в затвора за кражба на златен ланец
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

затвор

31-годишният Муйдин Х. ще търпи ефективна присъда от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначално строг режим. Подсъдимият, който е бил предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за грабеж, представляващ опасен рецидив, сключи споразумение, което съдът одобрил, след като признал вината си и се отказал от разглеждане на наказателното дело срещу него по общия ред.

На 7 май тази година около полунощ подсъдимият се запознал с руски турист в курорта Златни пясъци. Григорий Д. купил две бири и почерпил събеседника си. По настояване на подсъдимия двамата отишли до магазин за хранителни стоки в комплекса, близо до хотел „Хавана“. Там руският турист попаднал в компанията на непознати, за които Муйдин обяснил, че са негови колеги.

31-годишният мъж забелязал златния ланец на врата на руския турист. Когато Григорий тръгнал към хотела си, където бил отседнал като организиран турист, Муйдин решил да го придружи. На неосветено място той ударил с юмрук пострадалия. Туристът паднал на земята, а нападателят му бързо свалил златния ланец и побягнал.

На следващия ден ланецът бил предаден в заложна къща. След като данните на подсъдимия били сверени, служителят съставил заложен билет на Муйдин, като вписал имената, адреса и ЕГН-то му. Проведените оперативно-издирвателни дейности установили извършителя на грабежа. От заложната къща доброволно предали ограбения златен ланец с тегло 5 грама и стойност над 300 лева, който бил върнат на пострадалия руски турист, информират от Апелативна прокуратура-Варна.

Муйдин Х. е осъждан многократно. Последната му присъда влязла в сила в средата на 2011 год. и обуславя квалификацията на грабежа, представляващ опасен рецидив. Присъдата му била постановена от Варненския окръжен съд, като 31-годишният мъж е бил осъден на лишаване от свобода за повече от 1 година ефективно.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е със сила на присъда и е окончателно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *