• Варна
  1°
  разкъсана облачност
  Влажност: 78%
  Вятър: 1m/s NNW
  Иновации, спа и уелнес на Тур-експо “Дестинация Варна”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Тур експо

  Близо 100 фирми се представят във второто изложение за хотели, ресторанти и всичко за туризма Тур-експо „Дестинация Варна“. „Иновации, технологии и новия дигитален свят на туризма“ – това е голямата тема, под която се провежда форумът,  който ще продължи до 30 ноември. Около 80% от участниците в изложението са фирми извън Варна.

  Иновативни технологии, професионална техника и оборудване за хотели и ресторанти, софтуерни компании, атракциони, спа и уелнес, хотелско настаняване, празнични куверти… това са само част от предложенията, които ще видят посетителите. Делтапланер, мини-дирижабъл и още много качващи адреналина оферти очакват варненци и гостите на морската столица.

  Като иновативно събитие в сферата на туризма и като част от стратегията на Варна за град на 4 сезона окачестви изложението зам. кметът на община Варна Коста Базитов. Председателят на комисията по туризъм, търговия и рекламна дейност Марица Гърдева изрази задоволство, че развитието на спа и уелнес услугите в туризма, както и ползването на минералните води за възстановяване на здравето са част от програмата. Това ще помогне на Варна да стане по-атрактивна дестинация за туристите през цялата година. Общинският съветник посъветва организаторите догодина да поканят на изложението и културните институции в града, тъй като качественият културен продукт, който те предлагат, също е важен за привличането на гости извън активния сезон.

  Приветствие бе поднесено и от името на министъра на туризма Николина Ангелкова. В него бе посочено, че приходите от нощувки във Варна за периода януари – септември т. г. надхвърлят 320 млн. лв. и бележат ръст от 6,3% спрямо същия период на м. г. Туризмът в България осигурява 12% от брутния вътрешен продукт на страната и 11% от работните места, затова подобни изложения са от изключителна важност, бе казано още в приветствието на отрасловия министър.Входът за изложението е безплатен, щандовете и конферентната програма са отворени за посетители всеки ден от 10 до 19 часа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *