Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Изложба “Оба: Между богове и хора” гостува във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

изложба Между богове и хора

Изложба “Оба: Между богове и хора” на Жулиана Песоа, Бразилия, ще гостува в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” от 30 ноември до 17 декември. Откриването на културното събитие ще се проведе на 30 ноември от 18 ч. в галерията. “За племената Наго, Оба означава “цар”, “господар”, “водач”. Творбите в тази изложба се стремят да изразят величието и силата на човека, който носи в себе си силния дух на боговете си”, казва авторът.

Жулиана Песоа (Juliana Pessoa) завършва визуални изкуства в UFES, провинция Еспиритo Санто, а по-късно получава магистърска степен по философия. Тя е визуален артист, представляван от Галерия OÁ и преподавател по философия. Изследва съвременни социални и политически събития в Бразилия, както и философските трудове на Ницше и Хайдегер, които са обект на нейната академична работа. През 2015 г. организира самостоятелна изложба “Obá: Mежду богове и хора”, експонирана в музея MUCANE, град Витория, провинция Еспирито Санто, Бразилия.

През 2016 г. участва в първото издание на проекта Cá entre nós (Тук, между нас), в Галерия OÁ. През 2017 г. специализира в курса “Произход и собственост“ (Provenance and Property), на професор Чарлз Уотсън. Нейни творби има в Художествената галерия на Федералния университет в Рио де Жанейро, Пинакотеката на Федералния университет в град Алагоас, както и в Културната програма на Rumos Itaú. През 2018 г. е поканена да покаже свои творби на Афро-бразилски изображения в MUSEU VALE, в гр. Вила Веля, провинция Еспиритo Санто, Бразилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *