Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Клуб иска покрив тип “балон” на басейн “Приморски”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Басейн Приморски

Общинската администрация проучва възможностите и изготвя примерна финансова рамка

Покривна конструкция тип „балон“ да бъде изградена на плувен басейн „Приморски“  предлагат от клуба по плувни спортове „Астери“. Искането им бе разгледано на днешното заседание на комисията по младежки дейности и спорт към Общински съвет Варна. Според представителите на клуба условията в момента не са подходящи за тренировки, а такова съоръжение ще даде възможност за целогодишно използване на басейна при по-добри условия за спортуващите. В тази връзка съветниците възложиха на Дирекция „Спорт“ към Община Варна да проучи техническите възможностите за изграждането му и да даде примерна финансова рамка за необходимите средства.

По предложение на председателя на ОбС Тодор Балабанов ще бъде сформирана и експертна група, която да разгледа предложението и възможностите за неговата реализация. Според него е необходимо да се направи предварителен анализ на разходите за отопление и да се прецени целесъобразността на инвестицията.

Комисията разгледа и предложението на клубове по плувни спортове за промяна в действащата Наредба за реда и условията за отдаване за безвъзмездно и възмездно ползване на спортните обекти и съоръжения, собственост на Община Варна, предоставени на ОП „Спорт-Варна“. Техните искания са за промяна по отношение на плувните съоръжения и предоставянето им на спортните клубове и по-конкретно плувните басейни да се поставят в отелен раздел в Наредбата. Според тях промяната е необходима, тъй като през последните години има завишен интерес към плувните спортове и е необходимо да се осигури справедливо разпределение на наличните бази.

„При сегашното статукво много деца не могат да бъдат обхванати от личните им треньори и рано напускат спорта. Така губим много качествени спортисти от детско-юношеския спорт преди да достигнат възрастта на елитния спорт“, се казва в писмото. Членовете на комисията предложиха да се сформира експертна група, която да разработи промените в наредбата. Участие в нея ще вземат представители на клубовете, Дирекция „Спорт“,  ВрК „Правна комисия“, ПК“Младежки дейности и спорт“, представители на правната дирекция към Община Варна, както и представители на Обществения съвет по спорт.

2 коментара

  1. doniceti

    А кога неангажирните със спортни клубове ще могат да поплуват?! Все пак тези съоръжения са с парите на всички варненци и са за всички варненци!до

  2. стоимен

    Не ви трябва балон! В него въздухът се вкарва под налягане, което пречи на дишането. А при спиране на тока балонът се смъква за четири минути и може да задуши сума ти хора. но най-вече дишането не е нормално и е направо вредно. Консултирайте се с други държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *