Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Затвориха част от ул. “Капитан Рончевски” във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Затворен път

От днес затворена за движение е и горната част на ул. “Капитан Рончевски” във Варна, видя репортер на Moreto.net.

Ремонтът, който започна още в края на пролетта, се проточва вече половин година, а краят му не се вижда, оплакват се живущите в района..

До днес бе затворена за движение само долната част на улицата в участъка от ул. “Любен Каравелов” до ул. “Васил Друмев”, а от днес започнаха ремонтни дейности и в частта от бул. “Осми приморски полк” до ул. “Любен Каравелов”.

Въпреки, че асфалтирането на улицата все още не е започнато, част от тротоара вече е изграден. Разкопаната от 6 месеца улица е истинско предизвикателство за живущите в района. Преминаването по нея е трудно както за пешеходците, така и за автомобилите.

Причината за разкопаването на улицата е подмяната на ВиК тръби и цялостно асфалтиране на пътя и ремонт на тротоара. Възложител на обществената поръчка „Строителство, основен ремонт, реконструкция на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община Варна по обособени позиции”, е Община Варна, а изпълнител е “Инфра Експерт” АД.

Договорът на проекта е подписан на 18 май тази година и трябва да се изпълни до 12 месеца от датата на сключване. Стойността на целия проект е 647 388,38 лв.

2 коментара

  1. Иван Генев

    Ужасно! Вместо да се радваме на ремонтите, те се превърнаха в истинска беда за гражданите в града. Понеже нито качество имат, нито се изпълняват в срок. Какво означава да се прави една обикновена и неособено дълга варненска улица цяла календарна година? Това може да се направи за месец-два, при това без особено бързане. Става все по-сложно, уви.

    • Джинджифил Глухарчев

      от комунисти във власта, какво очакваш. Всичко си е в реда на нещата , колкото и да им показваш грешките , те са дебели чутури няма да ти обърнат внимание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *