Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Англичанин превърна дома си във Варна в наркооранжерия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Марихуана, оранжерия, наркотици

Полицията го задържа с незаконни боеприпаси и 611 грама марихуана

Районният съд във Варна отхвърли искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняем гражданин на Великобритания. 56-годишният Фриц К. е задържан за прокуратурата за придобиване и държане на 611 грама марихуана и  незаконни боеприпаси, съобщават от Апелативната прокуратура.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение, като прокуратурата е поискала да му бъде взета най-тежката, а именно задържане под стража. Искането на Районната прокуратура във Варна е било мотивирано с тежестта и характера на повдигнатите обвинения, с опасността, ако е на свобода, Фриц К. да се укрие и да извърши друго престъпление.

При полицейска проверка на 28 ноември тази година във връзка с разследване в личния автомобил и в имота на британския гражданин са намерени и иззети две ръчни гранати, 40 патрона, над 150 гилзи с различен калибър, 25 сигнални ракети, тротилова пресовка, въздушна пушка, като боеприпасите са незаконно притежавани. Открити и иззети са суха тревиста маса и големи саксии в помещение със специфично оборудване за наркооранжерия. Експертна справка установила, че намерената суха тревиста маса е марихуана с тегло 611 г.

Районната прокуратура вече е протестирала решението на съда, а протеста ще се произнесе Варненският окръжен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *