Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Масово правят пица Маргарита на открито във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

пица

Събитието е част от коледното издание на “Улицата на готвачите” и е благотворително

Първото по рода си най-масово правене на пица Маргарита на открито ще се състои във Варна. Събитието е част от програмата на коледното издание на „Улицата на готвачите”, но основната му цел е благотворителна. Всички приходи от таксата за участие ще бъдат дарени под формата на продукти на нуждаещи се хора от Духовно-просветен Център „Св. Архангел Михаил” във Варна. От 2012 г. насам, всяка събота, доброволци осигуряват топъл обяд за около 200 бедни хора, а на Коледа им се предоставят пакети с храна и дрехи. Това става единствено чрез даренията на варненци.

„Най-масовото правене на пица Маргарита“ се организира от шеф Анатоли Колев, член на Световната пица асоциация, почетен член на Руската пица федерация и член на Британския кулинарен институт. „След като ме поканиха да участвам в „Улицата на готвачите”, реших да направя нещо различно. Исках да включа гостите в самото събитие и то да е с благотворителна кауза”, споделя шеф Анатоли Колев.

готвач

Той и четиримата му помощници-специалисти – Благовест Панайотов, Димитър Петров, Тодор Ганчев от Варна и Иван Боянин от Бургас ще покажат на участниците как да правят вкусна пица у дома лесно и като истински професионалисти. Пиците ще се правят със специалното италианско брашно “Le 5 stagioni” (пет сезона) и истинска моцарела, а трите най-автентично изглеждащи пици ще получат награди – ваучери от ресторант „Стария Чинар”. Първите 50 участници, записали се предварително в страницата на събитието във Фейсбук, ще получат подаръци.

Идеята на шеф Колев е да научи по достъпен начин повече деца, родители, млади и стари варненци, как се меси тесто, какво е необходимо при приготвянето, как се избират отделните продукти и колко се пече една истинска пица, за да е вкусна. Така се създава възможност чрез игра и учене, различните поколения да прекарват повече време заедно приятно. Организаторите се надяват участниците в събитието да пренесат наученото в къщи, като това се превърне в сплотяваща семейна традиция.

Желаещите да се включат са добре дошли от 13 до 15 часа на 15 декември пред Фестивалния и конгресен център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *