• Варна
  -2°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Вятър: 2m/s N
  Шестима пострадаха при пропадане на асансьор в Окръжна болница
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимката е илюстративна.
  Снимката е илюстративна.

  По първоначална информация причината за инцидента е счупване на част от подемното устройство

  Осем души са пропаднали с асансьор в старата сграда на Окръжна болница във Варна. Инцидентът е станал около 14 часа днес. Пострадали са общо шестима души. 45-годишна жена е с пукнат прешлен, а друга на 52 години е с изкълчени коленни стави. Първата е отказала хоспитализация, а втората е настанена за лечение, информира изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Петров.

  Той посочи, че въпреки указанието за максимум петима пътници, в кабинката са се качили осем души. Асансьорът е въведен в експлоатация през 1979 година, но е бил изряден и редовно се обслужва. Последният сертификат от фирмата, която извършва техническа поддръжка, е издаден през май и е с валидност от една година, съобщи още д-р Петров, цитиран от радио Варна.

  По първоначална информация причината за инцидента е счупване на част от подемното устройство. Асансьорът е потеглил с пътниците от първия етаж в стария блок на болницата. Изминавайки 6-7 метра, той пропада обратно – малко под нивото на първия етаж. Служители на болницата успяват да извадят седем от пътниците. В този момент асансьорът потегля рязко нагоре към последния четвърти етаж с една жена вътре. Директорът на лечебното заведение увери, че своевременно са извикани екипи на пожарната и гражданска защита, както и всички компетентни институции. В момента асансьорът е спрян и не се ползва. В сградата е създадена организация и се ползва друг асансьор, за да не се пречи на нормалния ритъм на работа на клиниките.

  Старата сграда на някогашната Окръжна болница се намира успоредно на ул. „Ген. Колев”. Тя е на 4 етажа. В нея се намират отделенията по неврология, акушерство и гинекология, гастроентерология, както и частната СБАЛ по Кардиология. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *