Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
8-годишен блогър спечелил за година 22 млн. долара
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

долари, пари

Осемгодишното момче от САЩ, което публикува прегледи на играчки в канала си в YouTube, се превърна в най-платения блогър, като за една година спечели 22 милиона долара.

Според Форбс Райън и неговият канал Ryan ToysReview надминаха предишния лидер на YouTube Джейк Пол с 500 хиляди долара. На трето място в класацията е каналът Dude Perfect, който спечели 20 милиона долара.

Родителите на Райън публикуват видео ревюта на играчки почти всеки ден. Блогът за “гигантското синьо магическо яйце“ с играчки вътре е бил разгледан над един милион пъти в рамките на три дни.

В сравнение с миналата година приходите на Райън са се удвоили.

Попитан от NBC за това защо други деца обичат да гледат видеоклиповете му, Райън, който наскоро навърши осем години, каза: “Защото съм смешен и забавен.”

Откакто родителите на Райън регистрират канала през март 2015 г., нежговите видеоматериали са гледани 26 милиарда пъти. По информация на „Форбс“ огромната част от приходите (21 млн. долара) идва от реклама, която се показва по време на клиповете, а останалата е в резултат на спонсорски проекти.

В голяма степен обяснението, че приходите на Райън са основно от реклама, е поради факта, че играчките, които малчуганът показва, веднага изчезват от лавиците в магазините.

Например през август гигантската верига супермаркети Walmart започна да продава играчки и дрехи за деца с марката Ryan’s World (“Светът на Райън“).

Доколкото милионерът е непълнолетен, 15% от неговите доходи отиват на специална банкова сметка, до която той ще получи достъп когато навърши 18 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *