Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условна присъда и глоба за шуменец, хванат с дрога край Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

наркотици

33-годишен мъж от Шумен беше осъден по обвинение в притежание на високорискови наркотични вещества, като получи наказание от 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 2000 лева. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от четири години.

При извършена на 21 август 2016 г. полицейска проверка край паркинг на хотел в местност „Ален мак“ за държане на забранени вещества, на 33-годишния мъж било разпоредено  да постави открити у него пакетчета с тревна маса и прахообразно вещество върху капака на автомобила, с който пътува. Подсъдимият не изпълнил разпореждането, грабнал пакетчетата и побягнал, като минути след това бил застигнат и хванат в  крайпътните храсти, където били открити и съмнителните полиетиленови пликчета. Подсъдимият бил задържан и отведен с белезници.

Направената физикохимична експертизата доказва държането на повече от един наркотик – наличие на марихуана в един от пакетите, а в другия на 7 самозалепващи пликчета с метамфетамин на прах. Откритите у подсъдимия високорискови наркотични вещества са в относително голямо количество, на общата стойност за над 650 лева.

33-годишният подсъдим е неосъждан. Той призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието си, което съдът одобри. Веществените доказателства по делото – наркотичните вещества, се отнемат в полза на държавата и след влизане в сила на споразумението следва да бъде унищожени. Съдебният акт е окончателен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *