Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Приморско е най-добрата община за морски туризъм за 2018 г.
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Уикипедия
Снимка: Уикипедия

Туристическа атракция на 2018 г. е замъкът „Влюбени във вятъра“ в село Равадиново
Приморско получи най-много гласове (60,83%) в онлайн надпреварата за най-добра община за морски туризъм в тазгодишното издание на наградите на Министерството на туризма. На второ място е община Балчик (32,72%), на трето остана Варна (3,39%), а последна е община Каварна (3,23%).

Велинград е „Община на 2018 г. за балнео и спа“, а община Дряново събра най-много подкрепа за културно-исторически туризъм. Наградата за планински туризъм отива в Община Банско.

Белоградчишките скали и крепост са събрали най-много гласове в категорията „Изборът на българите“ – 2815. В тази категория бяха номинирани варненските Регионален исторически музей и Военноморски музей и девненският Музей на мозайките, като гласовете за тях са съответно 17, 12 и 5.

Туристическа атракция на 2018 г. е замъкът „Влюбени във вятъра“ в село Равадиново. За туристическо събитие се пребори ултра крос триатлонът Лъвско сърце, призът „Духът на България“ е за Етнографския музей на открито Етър, а Българският съюз по балнеология и спа туризъм ще получи наградата за специализиран туризъм.  Община Сандански събра най-много гласове за туристическа дестинация, а отличието за иновация е за „3D добавена реалност на Тракийско светилище Бегликташ“, Община Приморско.

Наградите в художествените категории можете да видите в сайта на Министерството на туризма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *