Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Фондация събра 36 хил. лева за деца в нужда
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Фондация Св. Константин и Елена

Над 60 произведения на изкуството от каталога на Фондация „Св. Св. Константин и Елена” бяха откупени с благотворителна цел, а събраните средства са над 36 хиляди лева. Даренията бяха набрани от целогодишната кампания за продажба на картини, пластики и фотографии и от парични дарения. Добрата кауза е в подкрепа на децата, младежите и девойките от дом „Княгиня Надежда“, от Центровете за настаняване от семеен тип „Другарче“ и „Изгрев“ и от Центъра за специална образователна подкрепа “Св. Св. Кирил и Методий” в село Кривня. Подкрепят се и студенти-отличници от различни университети, които печелят стипендии от Фондацията.

Броят на дарителите расте с всяка изминала година, а благородната кауза, която датира от десет години, става все по-популярна. В нея участват не само художници и галерии, които даряват картини, но и институции и частни лица, които ги откупват в подкрепа на децата.

По традиция  в навечерието на коледните и новогодишни празници се проведе заключителният етап на кампанията – Благотворителен коктейл в Хотел-галерия Графит. Най-изявените партньори в благородната мисия на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ бяха отличени с годишните награди „Арт дарител 2018“. За своето дългогодишно и всеотдайно участие в дарителските инициативи призове получиха художниците Анатолий Панагонов и Паруш Парушев. За щедрост и изключителна съпричастност към благотворителната кауза бяха отличени Иван Радев, управител на „Перилис Трейдинг“ ЕООД и Жеко Жеков – управител на „Селена 10“.

Тази специална вечер на добротата и милосърдието бе с участието на струнно трио „Магнифика“ и със специалната изява на Хилда Казасян, която подкрепи кампанията със своята музика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *