Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Продължава разчистването на старите коли – местят още 14
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Автомобилите са паркирани в централната част на Варна

Още 14 стари автомобила, паркирани по улиците на Варна, следва да бъдат преместени от собствениците им или репатрирани. Колите са оставени в централната част на града – на улиците „Георги Бенковски“, „Македония“, „Хаджи Димитър“, „Никола Кънев“, „Патриарх Евтимий“, „Проф. Ж. Кюри“, „Коста Тюлев“, „Рали Мавридов“, както и една на бул. „Цар Освободител“ . Залепени са им стикери за преместване, съгласно които собствениците им  трябва да ги преместят в 14-дневен срок, считано от 5 декември.

Ако това не се случи, ще се пристъпи към принудителното им вдигане с техническо средство тип „паяк“. Колите се извозват на паркинга за излезли от употреба превозни средства, намиращ се в островната част под Аспарухов мост, където могат да останат максимум три месеца. След този срок се предават за скрап. Разходите по преместване и пазене са за сметка на собствениците. Предписанията са публикувани и в страницата на общината, както и са поставени на табло за обявления.

Припомняме, че в края на ноември предписания за преместване получиха 12 коли, паркирани в Цветния квартал и кв. „Левски“. В началото на тази година пък от общинското дружество „Паркинги и синя зона“ обявиха, че изоставените коли в морската столица са над 1000, а плановете тогава бяха те да бъдат разчистени до края на 2018-та година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *