Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Жителите на ОАЕ са притежатели на най-влиятелния паспорт
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

5c03ab1437e5b460050268

Обединените арабски емирства могат да се похвалят с най-влиятелния паспорт в света в момента, според Passport Index.

Индексът в реално време подрежда силата на паспортите на 193-те държави-членки на ООН и шест други страни въз основа на броя на държавите, които притежателят на документа може да посети или без виза, или като получи такава при пристигането си, посочва T+L.

Според Passport Index, личните документи на жителите на Обединените арабски емирства понастоящем им дават право да посещават общо 167 държави, като в 113 страни процедурата е безвизова, а в 54 страни получават виза при пристигането си.

ОАЕ изпревариха Сингапур и Германия в класацията, като паспортите от двете държави позволяват на притежателите им достъп до 166 държави без предварително издадена виза.

Паспортите от Сингапур позволяват влизането в 127 страни без визи и достъп до 39 с виза при пристигане, докато германските паспорти позволяват влизането в 126 страни без визи и достъп до 40 с виза при пристигане.

Важно е да се отбележи, че класацията непрекъснато се променя въз основа на дипломатическите отношения по света. Съществуват и други класации, които предлагат различни резултати.

Например, Henley Passport Index нарежда Япония на върха на ранглистата на държавите с най-влиятелни паспорти в света. Той класира 199 различни паспорта въз основа на техния достъп до 227 дестинации, използвайки данни от International Air Transport Authority и публично достъпни източници.

В Henley Passport Index ОАЕ е на 21-во място с достъп до 161 страни. Японският паспорт осигурява на притежателя си достъп до 190 страни.

Данните от Passport Index се основават на изследвания, проведени от обществено достъпни източници и официална информация от правителствени агенции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *