Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
По обява в Интернет: Митнически служители от Варна иззеха нелегален алкохол
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Алкохол

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ – МРР в Митница Варна иззеха 260 литра нелегален етилов алкохол от частен дом в град Долни чифлик.

Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ на обява в сайт за продажби в интернет. На 30 ноември, митническите служители договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в обявата „домашна ракия“.

При последвала митническа проверка в частния имот на „търговеца“, митническите служители откриват в гаражно помещение към жилището 26 туби с вместимост по 10 литра, пълни с етилов алкохол. За алкохола не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Съставен е акт за административно нарушение.

Още 60 литра нелегален етилов алкохол е открит от друг екип на отдел МРР при проверка същия ден в частен имот на територията на област Варна.

На 3 декември е извършена проверка в частен имот в селище на територията на община Белослав, при която митническите служители разкриват на мястото нелегално депо за разпространение и продажба на насипен тютюн. От различни помещения и от допълнителна постройка в имота са иззети 122,5 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови чували. При проверката не са представени никакви документи за обезпечен или платен акциз. Работата по случая продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *