• Варна
  6°
  разсеяна облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 3m/s SSE
  Билетчето за Зоопарка във Варна поскъпвa двойно?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Изграждат контактна зона в зоопарка във Варна-DSC06924

  Входните такси за Зоопарка във Варна да поскъпнат, при това двойно, предлага кметът на Варна Иван Портних. За да бъде променена цената на билетчетата на пленарно заседание Общинският съвет трябва да гласува изменение в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Варна.

  Цените на входните билети в ОП “Зоопарк-СЦ” – Варна не са променяни повече от 6 години. Според предложението на кмета децата до 3 години ще продължат да се радват на животните безплатно. Останалите цени се променят по следния начин:

  билетът за деца от 3 до 7 години от 0,50 лева да стане 1 лев
  за учащи и пенсионери: от 1 лев на 2 лева
  за възрастни от 1,50 лева на 3 лева

  Въвежда се и пакетен билет за семейство с деца до 18 г., който ще е на стойност 6 лева. При групи от над 15 ученици или пенсионери цената на билетчето ще е 1 лев.

  “Зоопаркът” ще предлага и нова услуга – общуване с безопасни за посетителите животни. 10 минути в Контактната зона ще струват 2 лева.

  Варненският зоопарк е обществено средище за екологично възпитание, кът за запазена природа и желано място за малки и големи. Извършените ремонти, озеленяването, обогатяването на средата в клетките, направиха нашия зоопарк приятно място за разходка и отдих. Голям е интересът, който проявяват гостите и жителите на град Варна, водени от желанието си да се докоснат с природата и общуването с питомци в новоизградената контактна зона, която допринася за увеличение на посещенията, е записано в мотивите към предложението на кмета.

  “За да изпълнява основните си функции – опазване на генофонда на дивите животни, повишаване на екологичното образование, възпитание в уважение към природата и любов към животните и за нормално функциониране на ОП “Зоопарк-СЦ” – Варна, е небходимо да бъдат приети нови цени”, завършва писмото си до Общинския съвет кметът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg