Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условна присъда за таксиджия, потрошил колата на колега
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg
Снимка: © Varnautre.bg

 

Таксиметров шофьор от Варна беше осъден условно за повреждане на чужд автомобил,  поверен на негов колега.  Самото деяние е извършено в условия на продължавано престъпление на 5 юни 2015 г. Подсъдимият 46-годишен мъж бил във влошени отношения със своя колега поради финансови проблеми помежду им.

Предиобед на посочената дата, в района на „Ботевата градинка“, той видял покрай него да минава таксито на колегата му с клиентка и направил опит да го спре. Тъй като колата го подминала, подсъдимият хвърлил камък и строшил задното панорамно стъкло. Клиентката побързала да плати и слезе от автомобила, а шофьорът веднага потеглил към полицията да подаде сигнал за случващото се.

Непосредствено след излизането си от полицията потърпевшият таксиметров шофьор  се отправил към офиса на транспортната компания, за да остави автомобила за ремонт. Тогава по ул. “Д-р Пискюлиев“ отново бил засечен от подсъдимия, който хвърлил по колата малка брадвичка и строшил вече и задното дясно стъкло.

Според назначената по делото експертиза нанесените щети от деянията на подсъдимия са на обща стойност около 600 лева.  46-годишният  мъж е с чисто съдебно минало. Районният съд във Варна наложи  наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *