Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Борисов иска в Черно море туристи, фериботи и газопроводи
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Бойко Борисов на Дръзки в Бургас - 4

“Към момента няма военни кораби в Черно море.” Това заяви премиерът Бойко Борисов в парламента след парламентарния контрол. Разрешаването на влизането на военна техника в страната ставало с решение на Министерски съвет.

Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи, поиска той. По мнението на премиера на територията на Черно море са най-добрите туристически курорти в България. Държавата предприемала всички мерки за стабилността с Черноморието, предаде news.bg.

“Това не е напрежение. Завземат се кораби и се арестуват моряци, това не е някакъв случаен инцидент. И въобще не мисля, че е случаен инцидент, и от двете страни”, коментира по повод ескалацията на напрежението между Украйна и Русия.

“Не искам публично да говоря какво съм сторил по темата с колегите в чужбина и в Украйна”, допълни още Бойко Борисов. Той обясни, че в ситуация на ескалация на напрежението в Черно море се преговаря трудно за диверсификацията на газа и за туризма. “Една предизборна кампания или вътрешнополитически проблеми не трябва да водят до ескалация в Черно море”, смята той. Иначе Черно море било прекрасна зона за военни действия.

“Тук е сигурно 1% от БВП на Европа, сиреч нищо като заплаха”, успокои той. Премиерът е притеснен от ситуацията между Русия и Украйна. Борисов подчерта, че по-лошо от това не са могли да направят за Черно море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *