Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Коледен базар помага на второкласник от СУ “Гео Милев”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

bazar

1 689 лв. е събраната сума само от първия ден от Коледния базар за набиране на средства за Самуил Георгиев от II „в” клас от СУ „Гео Милев” във Варна. Заедно със своите родители ученици от учебното заведение подготвиха много коледни сувенири и картички, които предлагат на базара.

Участват и деца с увреждания от дом в община Троян. Те са разбрали за инициативата от информация в социалните мрежи и са изработили керамични къщички, делвички и рибки, за да помогнат на каузата. Изделията са придружени с кратко писъмце с молба да бъдат предложени на базара, организиран за Сами.

Инициативата, която е на родителите от Училищното настоятелство, започна с Коледна работилница, където бяха направени част от играчките и картичките. Базарът в училището  ще продължи до края на седмицата, като всеки ден ще се отчитат събраните средства.

Благотворителната кампания включва още две събития. Младите актьори от театрално-музикална школа „Отражение” ще представят на 13 декември от 19 ч. пред родители, баби и дядовци  постановката „Сън в лятна нощ“ на Уилям  Шекспир. Детски  танцов състав „Детелина“  подготвя  фолклорен концерт на 19 декември от 19 ч.

Във фоайето на училището е поставена кутия за набиране на средства. Трета поредна година учениците, родителите и учителите от училището организират и участват в благотворителна кампания за събиране на средства, които даряват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *